2011. május 28., szombat

Sikeres volt a környezetvédelmi vetélkedő Nagybaconban

2011. május 27-én, pénteken a ZöldBacon Környezetvédelmi Program keretében vetélkedőt szerveztünk a nagybaconi Benedek Elek Általános Iskolában. A Zöld Bacon Környezetvédelmi Program célkitűzése: egy környezettudatos mentalitás és felelős magatartás kialakítása egy zöldebb község/bolygó érdekében.
A versenyen nyolc V-VIII. osztályos csapat vett részt. A vetélkedőt felkészülési időszak előzte meg, ezalatt a gyerekek tájékozódtak, készültek a versenyre, meghallgatták Szász Árpád vízügyi szakember előadását. A feladatok egy részét a verseny előtt egy héttel megkapták a csapatok: készíteniük kellett egy dísz-, vagy használati tárgyat hulladékokból, egy rajzot "Az én zöld bolygóm" címmel és egy irodalmi művet, amely valamely környezetvédelmi problémára hívja fel a figyelmet.
Magán a versenyen környezetvédelmi fogalmakat tisztáztak, zöldebb települést terveztek, környezetvédelmi kiselőadásokat tartottak a csapatok, és természetesen bemutatták ötletes alkotásaikat is. A versenyen a tanügyiekből álló zsűritagokon kívül jelen volt Bocskor László, a Nagybaconi Közbirtokosság elnöke és Bardocz Csaba, Bacon Község polgármestere is, így termékeny párbeszéd alakult ki a fiatal generáció és a döntéshozók között, akiknek ezúton is köszönjük intézményeik támogatását.
A vetélkedőt az V. osztály lány csapata, a Zöld Föld nyerte.

Benedek Erika
Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése